Archief

Spannende dagen voor fietsenstalling-eigenaar

Fietsenstalling Inter naast station Maassluis gaat nog niet open. Eigenaar Ahmed el Boustati krijgt een dezer dagen een brief toegestuurd van burgemeester Haan met daarin het besluit of hij in de toekomst wel of niet meer open mag. Het zijn dus spannende dagen voor de eigenaar.

Het besluit in de brief kan vervolgens eventueel door El Boustati aangevochten worden. Dat de banden tussen gemeente en de fietsenstalling niet bepaald warm zijn, blijkt wel uit de gebrekkige communicatie tussen de twee partijen. Zo beweert Boustati dat als hij de gemeente belt, er geen tijd voor hem is.

Op vrijdag 12 augustus werd de stalling per direct gesloten, nadat er 'handelshoeveeldheden' drugs waren gevonden. De toen zittende Loco-burgemeester, Kees Pleijsier, vond de sluiting noodzakelijk in het belang van de openbare orde.

Er werden niet alleen drugs gevonden, maar ook een groot mes en 9 kilo illegale waterpijptabak. Tijdens de controle ontstond een grimmige sfeer in de buurt van de fietsenstalling, toen omstanders met elkaar op de vuist gingen. Een 21-jarige Maassluizer is aangehouden, maar later ook weer heengezonden.

Sociale functie

De stalling was eerder onderwerp van gesprek. Ruim twee jaar terug wilde de gemeente het bedrijf van eigenaar Ahmed El Boustati sluiten om het te laten overnemen door de sociale werkplaats. Dat ging uiteindelijk niet door, omdat buurtbewoners met succes een handtekingenactie hielden. Volgens hen vormt de fietsenstalling ook een sociale functie, mede omdat de beheerder een oogje in het zeil houdt op het station.

Categorieen:
Maassluis Algemeen