Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sport


Van Beusichem zet halve marathon Westland naar zijn hand zondag 25 maart 2018 00:12

Van Beusichem zet halve marathon Westland naar zijn hand

De Ruitenburg Halve Westland is zaterdagmiddag gewonnen door Christiaan van Beusichem uit Barendrecht. Hij voltooide de 21,1 kilometer in 1.10.39. Daarmee had Van Beusichem op het Wilhelminaplein in Naaldwijk een voorsprong van 10 seconden op Maarten van Zetten van Ilion uit Zoetermeer. Na 7 kilometer in de wedstrijd waren deze twee hardlopers als enigen overgebleven van de aanvankelijke kopgroep. Herhaaldelijk probeerde Van Beusichem zijn medekoploper van zich af te schudden en dat lukte uiteindelijk. Toch had Van Zetten een sterke finale, want op 3 kilometer voor het einde bedroeg zijn achterstand 20 seconden. Bij de vrouwen ontbrak de Honselse Carla Ophorst in het deelnemersveld. Zij spaarde zich voor het deze zondag te lopen NK Halve Marathon. Nu werd de overwinning gepakt door Monique Leentvaar uit Vlaardingen, in 1.31.59. Zij nam rond het 10-kilometerpunt afstand van Marianne Goijert-Hoogerbrugge. De ’s-Gravenzandse was vorig jaar winnares van deze halve marathon. Nu finishte zij in 1.33.27, een halve minuut langzamer dan in 2017. 10 kilometerDe wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Eric Wolfert uit Sommelsdijk, in 34.34. Hij had daarmee 4 seconden voorsprong op de winnaar van vorig jaar, Bram van Dongen (Haag Atletiek). Bij de vrouwen won Marlies Jongerius voor de derde maal op rij. Haar tijd was 37.42. Tweede werd Mariska Brittijn (Leiden Atletiek). 5 kilometerOp de 5 kilometer bedwong Max Polak uit Papendrecht twee sterke atleten uit de groep van Arthur van Dijk. Polak zegevierde in 15.10. Sjoerd van Marrewijk uit Kwintsheul werd tweede in 15.24 en als derde finishte Tom de Gelder uit Den Hoorn, in 15.27. Bij de vrouwen rende Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek) naar een fraai wedstrijdrecord. Zij kwam al na 16.47 over de finish. De tweede plaats was voor Isa Leen uit ’s-Gravenzande. De 15-jarige juniore liep naar een persoonlijk record van 18.05.
Lees meer
Handballers Quintus beginnen met nederlaag; Westlandia kan titel aanraken zaterdag 24 maart 2018 22:10

Handballers Quintus beginnen met nederlaag; Westlandia kan titel aanraken

Westlandia blijft koploper en heeft over twee weken tegen Celeritas een overwinning nodig om het kampioenschap te vieren. Westlandia won van SOS Kwiek Sport. Quintus opende de nacompetitie voor twee plaatsen in de Bene-League met een nederlaag tegen Hurry Up. Eredivisie, nacompetitie In de eerste wedstrijd in de nacompetitie heeft Wematrans/Quintus niet weten te verrassen tegen JMS/Hurry Up. In sporthal De Eendracht in Zwartemeer was de thuisploeg te sterk voor de bezoekers uit het Westland. Hurry Up won met 29-25. De voorgaande twee wedstrijden in de Bene-League weren eveneens verloren, maar nu was het verschil kleiner. Toen werden de wedstrijden met 30-19 (thuis) en 33-26 (uit) verloren. Het verschil tussen de Drentse formatie en Quintus was de fysieke kracht. Dit was in het voordeel van Hurry Up. Tijdens de wedstrijd konden de toeschouwers niet zien dat de thuisploeg op donderdagavond nog een thriller in de bekercompetitie hadden gespeeld met een verlenging. Vanaf het begin moest Quintus in de achtervolging. De thuisploeg was net iets scherper in de afronding en na een 7-3 tussenstand, wist Quintus langzaam terug te komen en met nog acht minuten te spelen in de eerste helft was de stand 12-12 . In het restant van de eerste helft wist Hurry Up toch een belangrijk klein gaatje te slaan en ging met een 16-14 voorsprong de rust in. Hurry Up liep na een 17-16 tussenstand uit naar een 22-18 voorsprong. Quintus probeerde het wel, maar kon niet verder terugkomen tot drie treffers (24-21). Daarna vergrootte de thuisploeg de marge naar vijf treffers (26-21) en met nog acht minuten op de klok werd het verschil in de resterende tijd eerst grotere (27-21), waarna Quintus het verschil dragelijker maakte met het oog op een eventueel beslissing van het doelsaldo. Hurry Up won met 29-26. Volgende week ontvangt Quintus de kampioen van de eredivisie Stipt/Payroll/Handbal Houten. Tot opluchting van de Heulse selectie speelden Houten en DFS gelijk. Voor Quintus is winst volgende week noodzakelijk om handhaving in de Bene-League in eigen hand te houden. Tweede divisie B De laatste thuiswedstrijd leverde voor het derde team van Quintus de derde nederlaag op in de eigen Eekhouthal. Swift won met 36-28. Hoofdklasse C Nog 60 minuten handballen en dan kan WPK/Westlandia het kampioenschap in de wacht slepen. Dit kan over twee weken in de uitwedstrijd tegen Celeritas of kan het kampioenschap morgen veroverd worden bij puntverlies van de concurrentie. In sporthal De Pijl speelde Westlandia tegen SOS Kwiek Sport. De regiogenoot was geen partij voor de koploper. Westlandia liet een half uur lang goed handbal zien. Het laatste kwartier van de eerste helft en de eerste vijftien minuten van de tweede helft waren goed. Bij de thuisploeg was Terry Zuyderwijk het meest trefzeker. Ivo Lokhorst keepte een degelijke wedstrijd en zette de verdediging goed neer. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 16-9 en won uiteindelijk met 27-17.
Lees meer
Zaalhandbalsters Verburch gedegradeerd zaterdag 24 maart 2018 22:10

Zaalhandbalsters Verburch gedegradeerd

Verburch is gedegradeerd uit de Tweede Divisie. De Poeldijkse ploeg verloor de derby van Westlandia en zag een andere degradatiekandidaat winnen. Westlandia blijft behouden. VELO won keurig van Dongen. De reserves van Quintus verloren nipt bij Bentelo. Eerste divisie De wedstrijd tussen Bentelo en de reserves van Virto/Quintus was een duel tussen winnaars van een periodetitel. Bentelo won, na een moeizaam begin van de competitie, verrassend de derde periodetitel en Quintus won de tweede periode. In sporthal De Pol was de plaatselijke club nipt te sterk voor de Heulse formatie. Na een 13-11 voorsprong bij rust won Bentelo met 24-23. Tweede divisie B In een sfeervolle sporthal De Pijl speelden WPK/Westlandia en Verburch een echte derby. De belangen waren groot. Bij winst zou Westlandia nagenoeg veilig zijn en winst van Verburch zou betekenen dat de laatste competitieronde ging beslissen over handhaving of degradatie voor beide ploegen. Aan het eind van de avond bleek dat Westlandia behouden bleef voor deze divisie en dat Verburch een stap omlaag moet doen. De start van de thuisploeg was goed met een 5-2 voorsprong. Verburch kwam daarna langszij en de ploegen bleven gelijke tred houden met elkaar. Na 13 minuten spelen was de tussenstand 9-8 in het voordeel van Westlandia. Zeven minuten later had de thuisploeg een gat geslagen mede door een sterker te verdedigen. Het verschil was drie treffers (14-11). In de laatste tien minuten wist Westlandia deze marge te behouden en de ruststand was 18-14 in het nadeel van Verburch. Na de pauze wist Westlandia uit te lopen op de regiogenoot. Na 39 minuten spelen was het verschil vijf treffers (21-16). Westlandia deed dit ondanks slordig aanvalsspel. Na ruim een kwartier spelen was de marge bijna exact hetzelfde (22-18). Het tempo in de wedstrijd bleef hoog en er was genoeg te genieten voor de toeschouwers. De laatste tien minuten gingen in met een voorsprong voor de thuisploeg, maar Verburch zette aan voor een slotoffensief en met nog vijf minuten te spelen was de spanning te snijden. Westlandia leidde met 26-24. In sporthal De Pijl was het een spannend slot. Westlandia beleef overeind en won met 29-27. Door de resultaten van de ploegen onder Westlandia speelt de Naaldwijkse ploeg ook volgend seizoen tweede divisie. Later op de avond bleek dat Verbruch gedegradeerd was. United Breda wist twee belangrijke punten te pakken in de strijd om lijfsbehoud en daardoor was het lot van de Poeldijkse ploeg bezegeld. Veneco/VELO en Dongen speelden een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond. VELO leidde halverwege de wedstrijd met 9-6 en sloot de serie uitwedstrijden in de competitie af met een 24-15 overwinning.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS