Archief
Google Maps

Google Maps

Sportlaan de voorkeurslocatie voor nieuwe sportzaal Maassluis

De Sportlaan in Maassluis is de absolute voorkeurslocatie voor een nieuwe sportzaal in Maassluis. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de ChristenUnie door het college van burgemeester en wethouders. De stad heeft te maken met een aantal verouderde sportaccommodaties.

Weliswaar had men nog twee andere locaties in gedachten, namelijk nabij de nieuwbouw van IKC Het Spectrum en de locatie aan de Wassenaer van Obdamstraat waar nu de gymzaal van het Spectrum gevestigd is. Maar beide locaties blijken bij nader inzien niet geschikt omdat er te weinig ruimte is.

De ChristenUnie vroeg zich af of er dan niets mogelijk is in nieuwbouwwijk Wilgenrijk. Het college denkt van wel, maar niet op de korte termijn. Vandaar dat het college vooral de locatie aan de Sportaan ziet zitten. Daar moeten dan ook de scholieren van het Lentiz Reviuslyceum een plek krijgen voor de gymlessen.

Wipperspark

Een voorstel van korfbalvereniging CKC Maassluis begin dit jaar haalde het overigens ook niet. Het idee daarvan was om een sportzaal te plaatsen in het Wipperspark. Maar volgens B en W is dat onwenselijk, omdat dit ingaat tegen de groenstructuurvisie en daar niet aan de parkeernormen kan worden voldaan.

Het college denkt binnenkort met een stuk komen waarin concrete voorstellen staan om een impuls te geven aan de sportaccommodaties in de stad. Daar was om gevraagd door middel van een in 2016 aangenomen motie. De uiterste datum die daar voor stond, 1 april, is overigens niet gehaald.



Roeken

Het is niet duidelijk of er op korte termijn überhaupt wel gebouwd kan worden op de locatie aan de Sportlaan, omdat er nu namelijk nog roeken in de bomen van het aangrenzende terrein zitten. Die vogels zijn beschermd en verjagen mag niet.

Categorieen:
Maassluis Politiek