Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Statushouders tekenen verklaring

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 9 september 2017 14:05

Foto: Peter Farla


Vijfenvijftig statushouders in de gemeente Maassluis hebben vrijdagmiddag een participatieverklaring getekend. Het volgen van workshops en ondertekenen van de participatieverklaring wordt per 1 oktober 2017 als verplicht onderdeel in de wet inburgering opgenomen.

Asielzoekers met een verblijfsvergunning moeten zich snel thuis voelen in de samenleving. Een belangrijk onderdeel hiervan is bekend zijn met gebruiken, normen en waarden in Nederland die vaak anders zijn dan in het land van herkomst.


Workshops
In groepen hebben de vijfenvijftig statushouders kennis opgedaan van Nederlandse normen en waarden zoals vrijheid, gelijkwaardigheid , solidariteit om op een prettige en veilige manier te participeren in de Nederlandse samenleving. De deelnemers die twee workshops van elk een dagdeel hebben afgerond kregen een certificaat uitgereikt. Tijdens de uitreiking waren ook familieleden aanwezig.

De workshops werden verzorgd door Stichting Vluchtelingenwerk Zuid-West Nederland. De stichting heeft hiervoor cursusleiders ingeschakeld die jaren geleden ook ooit als vluchteling in Nederland zijn aangekomen en nu een volwaardig werkzaam bestaan in Nederland leiden. Het grootste deel van de deelnemers is afkomstig uit Syrië en een klein aantal heeft de Eritrese/Soedanes/Irakese nationaliteit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS