Archief
Dennis van Schie 2

Dennis van Schie 2

Sticker moet brandweer wijzen op huisdieren in brandende woning

Een huis dat tot de grond toe afbrandt is heel heftig, maar aanwezige huisdieren die in de vlammenzee stikken is voor veel mensen nóg treuriger. Om de brandweer te attenderen op dieren binnen, is er een speciale sticker.

Deze huisdierensticker kun je op de voordeur of het raam plakken, zodat toegesnelde brandweermannen in geval van nood meteen weten hoeveel dieren in huis zijn. Als het aan Westland Verstandig ligt, kun je de sticker binnenkort ook gratis op het gemeentehuis in Naaldwijk afhalen.

Bij onze zuiderburen bestaat de sticker al langer en daar is het een groot succes, stelt fractieleider Peter Duijsens: "Men heeft daar goede ervaringen mee." Hij heeft bij een aantal Belgische gemeenten navraag gedaan en ze worden volgens hem veel gebruikt.

De Slaperdijk bij Monster is een populaire hondenuitlaatplaats. Voorbijgangers die daar met onze verslaggever spreken, zien de sticker wel zitten. "Dat had al veel eerder moeten gebeuren", reageert een mevrouw. Een andere man zegt: "Ik ga ieder jaar naar Center Parcs. Daar geef je ook aan met hoeveel mensen je in een huisje zit. Als er wat gebeurt, kunnen ze zeggen 'we missen er één'".

De Veiligheidsregio Haaglanden (VRH), waar ook de brandweer van Westland onder valt, staat in beginsel positief tegenover dit soort sticker-initiatieven. Wel wacht de VRH even de besluitvorming in de gemeente af, voordat het de brandweermannen- en vrouwen actief gaat informeren.

In de raadsvergadering van juli wordt het voorstel van Westland Verstandig besproken.