Archief
Archieffoto

Archieffoto

Stijging aantal fietsdiefstallen en vernielingen bij stations

Er is ten opzichte van 2014 en 2015 een toename van het aantal fietsdiefstallen en het aantal vernielingen bij de stations Maassluis en Maassluis West. Werden er in 2015 in totaal vijftig fietsen gestolen, afgelopen jaar werden er vierentachtig fietsen ontvreemd bij de stations. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de PvdA door het college van burgemeester en wethouders.

Ook het aantal vernielingen is toegenomen: van twee in 2015 naar vijf in 2016. De vernielingen vonden plaats bij abri's op de stationspleinen of op het perron. Het is bij het college niet bekend voor hoeveel euro er schade is aangebracht in de afgelopen jaren; er is namelijk geen aangifte van gedaan. Opvallend aan de cijfers is, dat ze ingaan tegen de trend elders in Maassluis. Het aantal fietsendiefstallen en vernielingen in 2016 in de gehele stad in totaal is afgenomen.

De PvdA heeft het college gevraagd of het niet beter zou zijn om permanente camerabewaking bij de stations te realiseren. Het college ziet daar geen heil in, omdat dit echt als laatste redmiddel wordt gezien. B en W stellen, dat er geen sprake is van structurele verstoring. Tijdelijk cameratoezicht is echter wel een optie, indien hier voldoende aanleiding voor is.

Categorieen:
Maassluis Politiek