Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Teams Olympus ’70 strijden beide voor plek in Eerste divisie

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 18 juni 2017 22:05

Foto: Marco Bronswijk


De atleten en atletes van Olympus '70 komen op zondag 17 september op dezelfde locatie in het competitiestrijdperk. De mannen kunnen promoveren naar de Eerste divisie en tegelijkertijd moeten de vrouwen knokken voor behoud van hun positie in die Eerste divisie. Dit is voor de Westlandse atletiekvereniging de belangrijkste uitkomst van de derde (en tevens laatste) competitieronde.

De mannen van Olympus '70 hebben op een totaal van 36 teams in de Tweede divisie de zesde plaats behaald. De beste acht teams mogen naar de promotie/degradatiewedstrijd. De vrouwen werden, op een totaal van twaalf teams, tiende in de Eerste divisie. De onderste vier teams moeten naar de promotie/degradatiewedstrijd. Waar die wedstrijd wordt gehouden, moet nog door de Atletiekunie worden bepaald.

Westlandse records
Er werden zondag tijdens de competitiewedstrijden drie Westlandse records verbeterd. De Wateringse Fleurine van Beek (Haag Atletiek) kwam in Veenendaal tot 3.30 meter bij het polsstokhoogspringen. Het vorige weekeinde had zij dit record nog op 3.21 meter gebracht.

B-juniore Danique de Brabander (Olympus '70) produceerde een forse verbetering van het Westlandse vrouwenrecord kogelslingeren. Dat record stond al op haar naam met 33.60 meter. In Veenendaal kwam de 17-jarige Naaldwijkse in haar eerste poging tot een verbluffende 38.73 meter, een verbetering met 5.13 meter.

Arthur van Dijk kwam in Hilversum tot een verbetering van het Westlands record op de 800 meter in de categorie mannen 45-plus. Hij finishte in 2.01.32 en dat is 1,4 sec. sneller dan het vorig jaar door hem gelopen record. Van Dijk was nu zelfs sneller dan in 2015, toen hij het record bij de 40-plussers op 2.01.64 bracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS