Archief

Thema-avond over respect en plezier bij voetbal

Op maandagavond 23 oktober wordt in de kantine van SV Honselersdijk een thema-avond gehouden die geheel in het teken staat van respect en plezier op en rondom de voetbalvelden. Namens de John Blankenstein Foundation komen Karin Blankenstein, Thijs Smeenk en eredivisie-scheidsrechter Jeroen Manschot het woord voeren. De avond is voor iedereen toegankelijk.

In het voetbal draait het volgens de organisatie eigenlijk om drie belangrijke dingen: dat iedereen zichzelf kan zijn, lekker kan presteren op het veld en dat alle spelers op een goede wijze met elkaar omgaan. "Voetbal is tenslotte voor iedereen: voor jong en oud, diverse etnische- en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur", zo wordt gesteld.



Blankenstein, Smeenk en Manschot komen praten over het belang van respect en homo-acceptatie binnen een vereniging. Dit zullen zij doen met korte filmpjes en stellingen waarmee de onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. "De deelnemers krijgen handvatten aangereikt waarmee ze acceptatie in de club op actieve wijze kunnen uitdragen", aldus de organisatie.

De bijeenkomst start maandagavond om 20.00 uur.

Categorieen:
Honselersdijk Sport