Archief

Toch nog onderzoek naar deels 'vermarkten' Koningshof

Een combinatie van scenario's voor de toekomst van Theater Koningshof, waarbij een component als bijvoorbeeld de horeca in commerciële handen wordt gegeven, is niet onderzocht door wethouder Pleijsier. Toch had de Maassluise gemeenteraad daar wel om gevraagd. Pleijsier ging dinsdagavond weliswaar niet door het stof, maar stelde dat de combinatie van scenario's alsnog wordt onderzocht.

Meerdere partijen, waaronder de ChristenUnie en D66, wilden erg graag de combinatie onderzocht hebben, zoals ook in een eerder aangenomen motie staat. In april zou dat onderzoek klaar moeten zijn en dient ook duidelijk te zijn wat de kosten zijn om de Koningshof op te knappen en aantrekkelijk te maken.

Verder had Maassluis Belang zo zijn vraagtekens bij een bioscoopfunctie van het multifunctionele centrum. Zeker nu er in Schiedam een megabioscoop gebouwd wordt, ziet deze fractie weinig mogelijkheden. Maar de wethouder stelt dat dit geen probleem is, als je jezelf maar onderscheidt, bijvoorbeeld door middel van een film met aansluitend een spreker.

Eén ding is in elk geval zeker, de Koningshof gaat ook dit jaar weer veel geld kosten, meer dan eerder was gedacht. Maar het college van burgemeester en wethouders heeft daar al rekening mee gehouden en noemt 2017 een transitiejaar. Voor dit jaar is er een subsidie van 115.900 euro uitgetrokken, die al in de eerste helft van dit jaar is uitgekeerd. Daaruit moet een beeld ontstaan van hoeveel er in het gehele jaar benodigd is.

Categorieen:
Maassluis Politiek