Archief
Google Streetview

Google Streetview

Twaalf parkeerplaatsen voor appartementen Koningskerk

Het college van B en W van Midden-Delfland is van plan twaalf extra parkeerplaatsen te realiseren bij de Koningskerk in Schipluiden. In die kerk worden binnenkort negen appartementen gerealiseerd.

In het Leeuwerikplantsoen worden vijf extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvoor drie bomen plaats moeten maken. Bij het Reigerpad komen twee extra parkeerplaatsen, die ten koste gaan van 'een stukje openbaar groen'. Op het groenveldje aan het Schoolplein komen negen haaksparkeerplaatsen, in plaats van de huidige vier langsparkeerplaatsen. "Na alle voor- en nadelen tegenover elkaar afgewogen te hebben, ligt er nu een goede parkeeroplossing waarbij ook een kwalitatief stuk groen gehandhaafd blijft", licht het college toe.

Omwonenden van de kerk in de Doctor J. de Koninglaan zijn echter huiverig voor de toenemende parkeerdruk. Een ander kritiekpunt is dat er te veel woningen worden gerealiseerd en deze te duur zijn voor starters. Ook zou niet gegarandeerd kunnen worden dat deze woningen beschikbaar komen voor woningzoekenden uit Schipluiden.

Volgens het college hebben inmiddels 23 belangstellenden uit Schipluiden zich voor het project ingeschreven en slechts enkele gegadigden uit omliggende gemeenten. "De kans is daarmee groot, dat een woning toekomt aan iemand uit Schipluiden", aldus het college.



Het bouwplan ligt vanaf donderdag ter inzage. Tegen het ontwerpbesluit kan vanaf dan een zienswijze worden ingediend.