Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Twee onderscheidingen voor Gerrit van der Ende

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 20 april 2017 15:16

Foto: Dennis van Schie


Gerrit van der Ende uit 's-Gravenzande heeft donderdagmiddag twee onderscheidingen ontvangen. Deze kreeg hij voor het redden van een fietsster eind vorig jaar uit een sloot in Poeldijk. De uitreikingen vonden plaats in Dorpshuis Het Vrondel in Ter Heijde.

Op de koude avond van 28 december 2016 reed de 73-jarige Van der Ende in zijn scootmobiel op De Poel in Poeldijk achter een fietsster die in een slip raakte en in de sloot viel. Gerrit sprong het water in en heeft haar uit het water gehaald en zich over de vrouw ontfermd tot de hulpdiensten arriveerden.

Van bovenstaande redding is een voordracht ingediend is bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze organisatie heeft onlangs besloten aan Van der Ende de bronzen medaille met bijbehorende oorkonde toe te kennen. De medaille en de oorkonde werden hem uitgereikt door burgemeester Van der Tak  van de gemeente Westland.

Namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO, district Zuid-Holland, kreeg Van der Ende de Gouden Pleister. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die niet in het bezit zijn van een EHBO-diploma, maar levensreddende handelingen hebben verricht in afwachting van deskundige hulp.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS