Archief
Van Ruiten links

Van Ruiten links

Twee prominenten uit de tuinbouwwereld stappen op

Ferdi van Elswijk van telersvereniging Prominent en Nico van Ruiten van belangenorganisatie LTO Glaskracht Nederland verlaten de organisaties waar ze voor werken. Van Elswijk gaat terug naar het bedrijf waar hij jarenlang voor gewerkt heeft: Koppert Biological Systems in de Verenigde Staten van Amerika. Van Ruiten vertrekt om persoonlijke redenen en verwacht een nieuwe uitdaging te vinden in de toekomst, zo valt te lezen op de website van LTO.

Ferdi van Elswijk is een bekend gezicht in de Westlandse tuinbouwwereld. Zo nam hij in 2011 samen met Tinka van Rood van woningcorporatie Vestia een Westland Inspiration Award in ontvangst. Verder was Van Elswijk ook een van de mannen achter ondernemersclub Grensloos Groeien en is hij de oprichter van de Prominent Greenhouse Academy.



Van Ruiten startte in 2007 bij LTO Noord Glaskracht, later overgegaan in LTO Glaskracht Nederland. Onder zijn leiding groeide het aangesloten areaal van 3.000 naar 4.500 hectare glas en met de vorming van LTO Glaskracht Nederland zelfs naar een kleine 6.000 hectare. Wie Van Ruiten zal opvolgen is nog niet bekend, de procedure voor opvolging wordt op korte termijn gestart.

Categorieen:
Westland Economie