Veldkorfbal: Dijkvogels wint topper

De regioploegen sloten het eerste gedeelte van het veldseizoen af. Dijkvogels en ONDO deden goede zaken. CKC Maassluis won weer. Valto bemachtigde een punt tegen een medekoploper. Alleen ODO moest een verlies incasseren.

Overgangsklasse B

Op sportpark De Zweth sloot Valto het eerste gedeelte van het buitenseizoen af met een gelijkspel. Een knap resultaat tegen medekoploper Nieuwerkerk. Het werd 19-19. Door dit resultaat heeft Nieuwerkerk nu één punt achterstand op twee koplopers. Valto heeft twee punten voorsprong op hekkensluiter Sporting Trigon (degradatie) en één punt voorsprong op nummer zeven KVS/Maritiem (p/d). Een spannend tweede deel van de competitie zal gaan volgen.

Eindelijk kon ONDO weer een overwinning bijschrijven. In Westzaan won de 's-Gravenzandse ploeg met 17-14 van Roda. Door de winst ruilt ONDO van plaats op de ranglijst met Roda. Het verschil met plaats zeven (p/d) bedraagt halverwege het seizoen vier punten.

CKC Maassluis is ongeslagen herfstkampioen geworden en heeft alle zeven wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Het verschil met runner-up DES blijft vier punten. Op sportcomplex Merenveld in Bleiswijk won CKC Maassluis 28-13.

Tweede klasse H

Voor de tweede keer op rij verloor ODO een topper. De Maaslandse formatie verloor van DVS'69 en dat kwam door een matige tweede helft. Na de eerste 35 minuten leidde ODO met 10-7. Na de rust zette DVS'69 op sportcomplex Schildman in Hendrik Ido Ambacht aan en won met 18-16. Doordat Tilburg een nederlaag opliep, heeft de koploper nog twee punten voorsprong op drie achtervolgers waaronder ODO. Een spannend tweede deel van de competitie zal gaan volgen.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft de vier punten wedstrijd tegen Ventura Sport gewonnen. Op het sportcomplex Sportlaan in Strijen won Dijkvogels overtuigend van de nummer twee van de ranglijst. Het werd een 17-14 overwinning. Door dit resultaat is Dijkvogels gelijk gekomen met Ventura Sport. Koploper OZC heeft alle zeven wedstrijden gewonnen en heeft vier punten voorsprong op de twee achtervolgers.