Archief

Veldkorfbal: Valto nog niet veilig; Dijkvogels gaat voor promotie

Met nog één speelronde te gaan is het alleen nog spannend bij Valto. Lukt het de Lierse ploeg om zich op de laatste speeldag veilig te spelen of wordt het toch eenp/d-wedstrijd. Dijkvogels krijgt de mogelijkheid om naar de tweede klasse te promoveren. CKC Maassluis won weer. ODO en ONDO verloren.

Overgangsklasse B

Op de laatste speeldag zal beslist worden of Valto een promotie/degradatie wedstrijd speelt voor klassenbehoud of dat de ploeg zich veilig speelt. Dit laatste zal gebeuren als KVS/Maritiem, dat twee punten meer heeft, verliest van Swift. Valto zal dan moeten winnen van Nieuwerkerk. Valto blijft dan op basis van een beter doelsaldo overgangsklasser.

De voorlaatste wedstrijd werd op sportpark De Zweth gespeeld. Swift kwam, zag en won ruim van de Lierse ploeg. De bezoekers namen een 27-17 overwinning mee de bus in richting Middelburg.

Het reserveteam van Valto werd kampioen in de reserve tweede klasse en behaalde hierdoor de "dubbel" nadat ook het kampioenschap in de zaal was behaald.

Eerste klasse E

ONDO kan weer een jaar eerste klasse aan de historie gaan toevoegen. Op de voorlaatste speeldag werd dit definitief, waar het officieus al was bereikt. ONDO verloor weliswaar de uitwedstrijd tegen Tjoba, maar de onderste ploegen kwamen eveneens niet tot winst. ONDO verloor met

Tweede klasse G

CKC Maassluis wist ook voor de twaalfde keer tot winst te komen. De kampioen versloeg Korbatjo met 29-24. Korbatjo moet nog vrezen voor degradatie.

Tweede klasse H

ODO had een totale off-day tegen Tilburg. De koploper liep over de Maaslandse formatie heen en won met 32-14. Volgende week heeft Tilburg aan één punt genoeg om het kampioenschap binnen te halen.

Derde klasse J

Dijkvogels krijgt een kans om zich volgend jaar tweedeklasser te noemen. De Maasdijkse ploeg won zelf met 14-7 van Gemini en zag nummer drie Ventura Sport verliezen van kampioen OZC. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Dijkvogels drie punten voorsprong op de nummer drie.