VELO doet goede zaken in nacompetitie

VELO heeft ook de tweede wedstrijd in de nacompetitie in winst omgezet. Op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen won de Wateringse ploeg met 1-0 van GRC Groningen, dat dit jaar 115 jaar bestaat.

VELO won wel, maar had het zich een stuk makkelijker kunnen maken indien alle kansen waren benut. De Wateringers kregen meer dan 15 opgelegde kansen, maar het vizier stond aanvallend niet op scherp.

De openingstreffer viel na ruim 10 minuten spelen in de eerste helft. Brent Biesheuvel was de doelpuntenmaker. VELO was de best voetballende ploeg en bleef verdedigend goed op de been tegen het niet verrassend spelende GRC Groningen. Combinerend kwam VELO over de zijkanten goed door de defensie van de Groningers, echter de kansen gingen er niet meer in. Aan de andere kant stond doelman Mark Jacobs een aantal keren goed opgesteld.

In de tweede helft moest GRC Groningen komen en kon VELO veelal counteren. Dit leverde genoeg kansen op zonder dat deze werden afgemaakt. Na 62 minuten spelen kreeg VELO de kans op de verdubbeling van de marge. Roderick Meinema werd onreglementair gestuit binnen de beruchte lijnen, echter Daan van Rossum zag zijn inzet gekeerd worden door de Groningse doelman. Acht minuten later kreeg de thuisploeg een penalty na een lichte duw. Jakobs keerde, tot opluchting van een ieder, de penalty. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 1-0 overwinning.

DESO verloor verrassend met 2-1 van Susteren. Hierdoor gaat VELO alleen aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden (+7). DESO heeft drie punten (+4), Susteren heeft ook drie punten (-5) en GRC Groningen heeft geen punt (-6). VELO kan zich dus een minieme nederlaag permitteren in Oss, waar op Hemelvaartsdag de laatste wedstrijd van de mini-competitie op het programma staat.