Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VELO neemt geen stappen richting KNVB

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: maandag 19 juni 2017 15:06


Het bestuur van voetbalvereniging VELO is teleurgesteld in de KNVB, maar onderneemt geen stappen richting de bond na het schrappen van de beslissingswedstrijd van vorige week zondag. Aanvankelijk stond een duel tegen FC Boshuizen op het programma, aangezien er mogelijk een plaats vrij zou komen in de hoofdklasse, maar de zaterdag ervoor maakte de KNVB kenbaar dat dit toch niet het geval was.

Achilles'29 degradeerde dit seizoen uit de eerste divisie, waardoor Jong Achilles'29 normaal gesproken komend seizoen niet in de hoofdklasse maar de reserve hoofdklasse zou moeten spelen. Echter geldt dat aan clubs die degraderen uit de eerste divisie voor maximaal twee seizoenen dispensatie kan worden verleend voor het blijven uitkomen met een tweede elftal in de voetbalpiramide. Achilles'29 heeft deze dispensatie aangevraagd, waardoor het beloftenelftal ook volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse en hierin geen plaats vrijkomt.

VELO is niet te spreken over de informatievoorziening rondom het wel of niet doorgaan van de beslissingswedstrijd. "In tegenstelling tot de KNVB beschikten de clubs (VELO en FC Boshuizen) over veel minder informatie waardoor er bij die clubs een ander beeld is ontstaan over de status van deze beslissingswedstrijd", aldus secretaris Louis de Letter. "De clubs kregen tot en met vrijdagmiddag van de KNVB nog mails over deze wedstrijd, er was een accommodatie gevonden en een arbitraal trio aangesteld. Alles weliswaar nog onder het voorbehoud dat zaterdagmorgen pas de ultieme beslissing zou vallen over het wel of niet doorgaan van deze wedstrijd."

Toen de beslissing was gevallen, werd de clubs dat per sms medegedeeld. "Gewoonweg onfatsoenlijk", liet De Letter eerder al weten. "We hadden het graag anders gezien maar het is nu eenmaal niet anders", besluit hij. VELO speelt volgend seizoen dus, net als afgelopen jaar, weer in de eerste klasse.  


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS