Leo Alleblas

VELO overklast Susteren in eerste nacompetitiewedstrijd

De zondagtak van VELO heeft haar eerste nacompetitiewedstrijd in de race om promotie naar de hoofdklasse met ruim verschil gewonnen. In eigen huis waren de Wateringers donderdagavond met 6-0 te sterk voor SC Susteren. Bij rust stond de thuisploeg al met 3-0 voor.

In de eerste helft was Gerben Koop tweemaal trefzeker en hielp Susteren VELO in het zadel door een eigen goal. Daan van Rossum, Michiel Draaisma en Roderick Meinema waren verantwoordelijk voor de doelpunten in de tweede helft.

Na afloop van de wedstrijd werden nog strafschoppen genomen. Mochten twee teams in de poule qua punten en doelsaldo gelijk eindigen, dan wordt de uitslag van de strafschoppenreeksen als beslisregel genomen. VELO verloor de penaltyserie met 5-6.

VELO wacht zondag nog een uitwedstrijd tegen GRC Groningen en gaat donderdag op bezoek bij DESO/Van der Horst. De winnaars van de, in totaal, zes poules plaatsen zich voor twee finalepoules van drie teams. De winnaars daarvan promoveren uiteindelijk naar de hoofdklasse.