Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Verdachte bedreiging WOS voor rechter; link met autovernieling niet aangetoond

De man die verdacht wordt van het sturen van 'dreigmails' naar de redactie van de WOS moet in juli voor de politierechter verschijnen. De inwoner van Maassluis staat niet terecht voor het (aanzetten tot) vernielen van een auto voor het gebouw van de streekomroep in 's-Gravenzande, omdat door Justitie het verband niet kan worden aangetoond.

De bedreigingen kwamen op zaterdagavond 24 september vorig jaar naar aanleiding van berichtgeving over vernielingen in de Burgemeesterswijk in Maassluis. In een bericht daarover was vermeld, dat de vernielingen volgens bewoners waren gepleegd door jongens met een Marokkaanse achtergrond. De man schreef, dat hij dit niet hoefde te weten. "Marokkanen zitten in Marokko, dit zijn Nederlanders, Nederlands tuig jongeren!" en verder: "Ik hoop dat jullie gebouw in 's-Gravenzande het volgende doelwit word, kut racisten." Hij kondigde aan, het artikel te zullen delen via Facebook, met als toevoeging "ik heb daar veel tuig tussen zitten".



Enige uren later, kennelijk uit boosheid dat het artikel niet was aangepast, schreef de Maassluizer: "Jullie tijd komt nog wel, niet van mij hoor!! Ik ben te oud, de jongens zijn de nieuwe soldaten... achteraf gaan jullie huillie huillie doen."

Portier ingetrapt

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de parkeerplaats voor het WOS-gebouw een portier vernield van de auto in de kleuren van de Westlandse vlag en waarop de logo's van Omroep West en de WOS staan. Het portier was ingetrapt, waarbij onder meer de ruit was verbrijzeld. Uit de auto werd niets vermist.

De vernieling van de omroepauto werd zondagochtend landelijk nieuws en over het incident stond vanzelfsprekend ook een bericht op de website van de WOS. Daarin werd voor het eerst gerept over de dreigmails van zaterdagavond.

Op zondagavond nam de Maassluizer in een mailbericht afstand van de vernieling: "... het is wel lekker voor jullie dat die auto gesloopt is. Helaas heeft het niks met de "dreigmails" te maken, dus bericht aanpassen". Hij suggereerde dat de vernieling door Westlanders was gepleegd ("waarschijnlijk was het jullie tuig: dronken boeren kanker sukkels").

Omdat in het onderzoek geen direct verband tussen de bedreigingen en de vernieling kon worden aangetoond, staat de Maassluizer op 10 juli dus alleen terecht voor de dreigmails.