Archief
Google Streetview

Google Streetview

Verkoop gemeentewerf levert 1,4 miljoen op

De verkoop van de gemeentewerf in 's-Gravenzande aan het bedrijf BOAL heeft de gemeente Westland 1,39 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft wethouder Snijders gemeld na vragen van Westland Verstandig. BOAL heeft 1,89 miljoen betaald, maar er is een half miljoen uitgegeven aan de sloop, het bouwrijp maken, de sanering van de aanwezige tankgracht en de afboeking van de boekwaarde van de gemeentewerf.

De gemeente besloot de gemeentewerf in 's-Gravenzande te verkopen aan BOAL om te voorkomen dat het bedrijf, dat wilde uitbreiden, Westland zou verlaten. Snijders stelt dat ten tijde van de onderhandelingen niet bekend was dat een buitenlandse investeringsmaatschappij een belang zou nemen in BOAL. In mei dit jaar werd bekend dat de Britse investeringsgroep Equistone Partners Europe een meerderheidsbelang heeft verworven in de BOAL Group.

Door de sluiting van de werf in 's-Gravenzande is het in Monster en Naaldwijk drukker geworden. Volgens de wethouder zijn na de verruiming van de openingstijden in Monster het aantal bezoeken daar op zaterdag niet toegenomen, maar meer over de dag gespreid. Bij meerdere omwonenden is gevraagd naar ervaring van overlast, maar daar zijn geen negatieve signalen op gekomen, aldus Snijders.

De gemeentewerf in Naaldwijk heeft de eerste vier maanden gemiddeld 16 procent meer bezoeken in vergelijking met vorig jaar te verwerken, vooral op vrijdag en zaterdag. Om deze toename van bezoeken op zaterdag in goede banen te leiden, worden verkeersregelaars ingezet.