Archief
Murat Ciftci via Twitter

Murat Ciftci via Twitter

Vijftien Maassluizers Koninklijk onderscheiden

Dertien Maassluizers zijn woensdag in de Groote Kerk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Twee Maassluizers zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Edo Haan heeft de onderscheidingen uitgereikt aan dertien van de vijftien 'gelukkigen'. De andere twee kregen hun onderscheiding elders of later.

Fatma Ates is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij heeft zich in het bijzonder ingezet voor ontwikkeling, integratie en emancipatie van een groep van circa 150 vrouwen in de Turkse gemeenschap in Maassluis. Ook begeleidt zij werklozen als vrijwilligers in de Moskee.

Tekin Ates is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ates is zeer actief voor de Yeni Cami Moskee in Maassluis. Ook was hij lid van de fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Maassluis. En hij is sinds 2008 lid van de Cliëntenraad van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.

Peter Bernardt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bernardt is gedurende een zeer lange tijd vrijwilliger bij de HH Andreas, Petrus en Paulus deelparochie van de Goede Herder. Van 2007 tot heden is hij dirigent van het Vlootkoor.

Metin Çift is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is gedurende een lange periode maatschappelijk actief waarin hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt als bruggenbouwer tussen allochtonen en autochtonen, mannen en vrouwen, jongeren en ouderen.

Cor van Dalen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van Dalen is gedurende een lange periode maatschappelijk actief waarin hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt. Zijn wortels zitten in het onderwijs. Als leraar en bestuurder in het voortgezet onderwijs in Westland heeft Van Dalen zich al veertig jaar met hart en ziel ingezet. Hij is bestuurslid van Westland on Stage en oprichter van de Van Poelje Academie Westland.

Hetty van Dijke-Bahlmann is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is een sociaal bewogen vrouw met een groot onderwijzershart. Van 2004 tot 2014 was zij vrijwilliger/verkoopster bij de Wereldwinkel in Maassluis. Van Dijke heeft zich op vele terreinen met veel passie en aandacht ingezet als vrijwilliger en doet dit nog steeds.

Mart van der Gaag is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van der Gaag heeft zich gedurende een lange periode maatschappelijk verdienstelijk gemaakt en vooral voor korfbalvereniging c.k.c. Maassluis. Voorts was meneer Van der Gaag lange tijd actief voor de Protestante Kerk te Maassluis.



Gerard Groenewegen
is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is gedurende een lange periode maatschappelijk actief. Hij is sinds 1976 vrijwilliger bij de Belastingservice FNV als allround invuller. Plaatsgenoten die door de bomen het bos niet meer zien, kunnen dankzij zijn kennis en kunde weer gerust terug naar huis, mét correct ingevulde formulieren.

Mia van Haaren-Boin is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Haaren-Boin is gedurende een lange tijd actief voor de Parochie De Goede Herder deelparochie Andreas, Petrus en Paulus. Van 2007 tot 2011 was zij voorzitter van de Seniorenraad. Sinds 2011 is ze lid van de adviesraad Samenlevingszaken.

Corrie Keijzer-Dijkshoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft zich gedurende een lange periode verdienstelijk gemaakt voor de sportbeoefening in de gemeente Maassluis als vrijwilligster bij de Badmintonclub, onderdeel van de gemeentelijke triminstuiven.

Jaap Poldervaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Poldervaart is gedurende een lange tijd actief geweest voor de Maassluise korfbalvereniging C.K.C. Hij was 1966 oprichter en organisator van de schoolkorfbaltoernooien en tot 1996 belast met de organisatie. Hij is sinds 2010 actief voor het CDA in Maassluis en sinds 2013 voorzitter.

Loura Raamsdonk-Bimmel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is gedurende een lange periode als veelzijdige en energieke vrijwilliger maatschappelijk actief op diverse terreinen. Zo is ze van 2011 tot heden lid van de Adviesraad Samenlevingszaken Maassluis. Ook is ze vrijwilligster bij Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg.

Wim van der Schee is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is gedurende een lange periode als veelzijdige en energieke vrijwilliger maatschappelijk actief op diverse terreinen. Kerk en maatschappij zijn hierbij de kernbegrippen die op zijn activiteiten van toepassing zijn. Hij is sinds 2012 wekelijks actief bij de Voedselbank.

Annie Vreugdenhil-Van der Kleijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is gedurende een lange periode vrijwilliger op maatschappelijk terrein. Ruim 40 jaar is zij de drijvende kracht achter rommelmarkten voor respectievelijk zangkoor de Verenigde Zangers, de hervormde kerk en zangkoor Ons Genoegen.

Cecilia Wubbels-Polman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Wubbels-Polman is gedurende een zeer lange tijd actief als vrijwilligster bij Parochie de Goede Herder deelgemeenschap HH Andreas, Petrus en Paulus in Maassluis. Gedurende een periode van 28 jaar is zij ook actief als vrijwilligster binnen de DrieMaasHave.