Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Voegen kerk 't Woudt laten los, inzamelingsactie onvermijdelijk

De toegangsdeur moet hoger, de goot is afgeschreven en de buitenvoegen laten los. Zomaar enkele van de gebreken aan de kerk van 't Woudt. Het gebouw is duidelijk aan een flinke renovatie toe. En daar is geld voor nodig, heel veel geld.

De eeuwenoude kerk staat in open weideland, op een winderige plek. Daardoor gaat de gevel hard achteruit. Maar ook binnenin het gebouw mankeert een en ander. Zo moet 90% procent van de vloer gerenoveerd worden. De Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk zoekt fondsen.

De stichting wil onder meer lezingen en concerten organiseren. De opbrengsten daarvan worden in het kerkgebouw gestoken. De kerkgemeente zelf (circa 300 man) kan lang niet alles financieel dragen, en dus zoekt de stichting het verderop.

Startbijeenkomst

Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk organiseert zaterdagavond 20 mei een startbijeenkomst in de markante blikvanger. Uiteindelijk wil men een aantal evenementen per jaar organiseren om de renovatie te financieren. Ook recreanten die 't Woudt goed weten te vinden of andere personen die de kerk een warm hart toedragen: iedereen is uitgenodigd om een donatie te doen.

Categorieen:
Cultuur