Voetbal: inhaalweekend voor de competitie

Dit weekend geen competitievoetbal, maar werden er diverse wedstrijden en speelminuten ingehaald. Zo moest 's-Gravenzande het in de hoofdklasse A opnemen tegen Smitshoek en haalden Naaldwijk en Quintus een aantal minuten in.

Hoofdklasse A

FC 's-Gravenzande heeft in de hoofdklasse A drie zeer belangrijke punten in 's-Gravenzande weten te houden. Op het Juliana Sportpark kwam de thuisploeg na 31 minuten op voorsprong. Een fout van Smitshoek werd afgestraft door Brent Biesheuvel, die voor het eerst in de basis stond. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft kwamen de bezoekers met 10 man te staan. Invaller Dekker beging een fout in het 16 meter-gebied en kreeg rood. De manmeersituatie wist 's-Gravenzande succesvol te benutten en maakte de 2-0. Yuri Westhoff kon op aangeven van Frank Broos de bal in het doel te werken. Dit was ook de eindstand.

Derde klasse B

In de derde klasse B heeft Naaldwijk goede zaken gedaan voor de periodetitel. In de 8 minuten tegen GDA die nog ingehaald moesten worden, werd er niet gescoord. Hierdoor werd de eindstand 1-0 voor Naaldwijk en staat dit team nu bovenaan. Volgende week wordt de strijd om de eerste periode beslist. Dan speelt Naaldwijk tegen de nummer 2, Lyra.

Vierde klasse D

In de vierde klasse D moest Quintus de tweede helft tegen Semper Altius uitspelen. De wedstrijd was eerder gestaakt, nadat de leider van Semper Altius een kopstoot had uitgedeeld aan Quintus-trainer Niels Drabbe.

Deze uitgestelde tweede helft pakte niet goed uit voor de Heulenaren. De 2-0 van Maurits Verstraten na drie minuten spelen was een voorbode voor een monsterzege van Semper Altius. De ploeg uit Rijswijk tikte de bal daarna nog zes keer in het doel. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 8-0 voor Semper Altius. Quintus eindigde de partij met tien man na een rode kaart voor Bart de Swart.