Voetbalsters Maasdijk winnen FeVoWest Cup

Na een aantrekkelijke wedstrijd hebben de dames van Maasdijk de eerste editie van de FeVoWest Vrouwen Cup gewonnen. Maasdijk versloeg in de finale Den Hoorn met 5-1. Angela Vellekoop was goed voor een hattrick.

Den Hoorn was de favoriet, maar kon deze rol niet waarmaken tegen Maasdijk. In de competitie hadden beide ploegen elkaar twee keer getroffen. Een keer won Den Hoorn (7-2) en enkele weken geleden eindigde het onderlinge treffen in 1-1. Den Hoorn werd kampioen in de derde klasse en Maasdijk degradeerde.

Op het sportpark van Den Hoorn waren ruim 300 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Onder leiding van de ervaren scheidsrechter Van Uffelen kreeg Den Hoorn in de eerste helft de betere kansen. De lat stond in eerste instantie succes in de weg, maar toch opende Den Hoorn de score. Na 24 minuten schoot Ashley Sintniklaas van ruim 30 meter de bal op goal en de Maasdijkse doelvrouwe tastte volledig mis, waardoor de verdiende openingstreffer op het scorebord kwam te staan.

Maasdijk vocht zich terug in de wedstrijd en ging vervolgens zeer zuinig om met de kansen. Shirley van der Ende kopte raak na een mooie voorzet. De stand was gelijk na 31 minuten spelen. Vlak voor rust nam Maasdijk een psychologische voorsprong. Angela Vellekoop tikte beheerst binnen.

Na de pauze ging Den Hoorn op zoek naar de gelijkmaker en kreeg twee goede kansen om langszij te komen. De eerste inzet verdween via de buitenkant van de paal net niet in de goal en niet veel later verdween een inzet voorlangs. Het deerde Maasdijk niet, want de eerste echte mogelijk in het tweede bedrijf werd door weer Vellekoop omgedoopt tot een doelpunt. Tien minuten later voltooide zij haar hattrick:1-4. De wedstrijd was gespeeld. Het lukte Den Hoorn niet om goede mogelijkheden te creƫren. Shirley van den Ende zette de eindstand op het scorebord: 1-5.

Maasdijk dat dus degradeerde versloeg niet alleen kampioen Den Hoorn, maar in de halve finales ook de andere kampioen uit de regio Lyra.

Karakteristieken:

Den Hoorn - Maasdijk 1-5 (1-2)

1-0 Ashley Sintniklaas (24"), 1-1 Shirley van der Ende (31"), 1-2 Angela Vellekoop (44"), 1-3 Angela Vellekoop (58"), 1-4 Angela Vellekoop (68"), 1-5 Shirley van der Ende (80")