Archief
PR

PR

Volle vaartochten tijdens Vaardag Sleepboothaven

De vaartochten tijdens de Vaardag Sleepboothaven in Maassluis waren volgens de organisatie een succes. Alle vaartochten van afgelopen zaterdag waren compleet uitverkocht. Op het laatste moment werd zelfs nog besloten om de Elbe in de middag een extra tocht te laten maken om zo aan de grote vraag te voldoen.

Om de historische sleepvaart te herbeleven was het met dit evenement mogelijk om mee te varen met de zeesleper Elbe (1959), stoomsleper Furie (1916), bergingsvaartuig Bruinvisch (1937) en bergingsvaartuig Tonijn (1958). Anders dan vorige jaren was het nu mogelijk om met de Furie, Bruinvisch en Tonijn tochten van 1,5 uur te maken in plaats van 45 minuten.

Koekje

Voorafgaand aan het startsein vond op de Elbe de presentatie van het 'Schokkertje' plaats. Dit is een typisch Maassluis koekje dat op initiatief van Leo Leichtenberg weer in ere is hersteld nadat de productie jaren heeft stilgelegen.



De Stichting Sleepboothaven Maassluis organiseert het ene jaar de Dag van de Zeesleepvaart en het andere jaar de Vaardag Sleepboothaven. Bij de Vaardag gaat het puur om rondvaarten en bij de Dag van de Zeesleepvaart, die volgend jaar weer zal plaatsvinden, zijn er walactiviteiten en ook schepen van buiten de stad aanwezig.

Categorieen:
Maassluis Cultuur