Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voorlichting ‘Digitaal Pesten’ in Bibliotheek Wateringen

do 12 okt
Voorlichting ‘Digitaal Pesten’ in Bibliotheek Wateringen

Ondanks de inzet van de overheid door middel van campagnes en spotjes op tv zijn de cijfers met betrekking tot cyberpesten is het de afgelopen jaren nauwelijks gedaald. Doel preventie van GGZ Delfland geeft op donderdag 12 oktober een voorlichtingsavond over digitaal pesten in de Bibliotheek van Wateringen.

90% van de jongeren is dagelijks actief op social media zoals Facebook en Whatsapp. Dit zijn leuke en handige manieren voor jongeren om sociale contacten te onderhouden. Helaas brengt deze technologie ook risico’s met zich mee. Eén op de tien jongeren wordt digitaal gepest. Pestgedrag onder jongeren verplaatst zich van de schoolpleinen en straten naar social media. De grenzeloosheid van social media maakt dat het pestgedrag continue door kan gaan, ook buiten schooltijd en thuis. Dit maakt dat jongeren nergens meer ‘veilig’ zijn en moeilijk kunnen ontsnappen aan deze vorm van pesten. Daarnaast is deze vorm van pesten vrijwel onzichtbaar voor ouders en leerkrachten, tenzij het kind zelf hulp zoekt.
Tijdens deze voorlichtingsavond komen vragen aan bod als: Hoe kun je als ouder je kind ondersteunen en handvaten bieden om met deze nieuwe risico’s om te gaan? Hoe kun je je kind leren veilig te zijn op internet. Daarnaast is er uiteraard ruimte voor vragen vanuit de deelnemers.
Locatie: Bibliotheek, Dorpskade 3, Wateringen
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Toegang gratis.
Aanmelden via www.bibliotheekwestland.nl

di 19 dec
Op dinsdag 19 december is er een kerstworkshop in Het Schip in Hoek van Holland. Er wordt een mooie kerstdecoratie voor...
wo 20 dec
In de Kunsthal in Rotterdam is tot eind januari 2018 een tentoonstelling over 'Katten in de kunst' te bewonderen....
do 21 dec
Donderdag 21 december wordt de Tour D’Amour georganiseerd in de bibliotheek in Naaldwijk door Vitis Welzijn,...
wo 27 dec
Op woensdagochtend 27 december organiseert Westland Toerisme een rondleiding bij Royal FloraHolland. Ervaar en voel de...
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS