Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voorzitter Quintus Voetbal: ‘Westlandse politiek, schaam je kapot!’

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 19 juni 2017 06:51


De voorzitter van voetbalvereniging Quintus, Marcel Vis, heeft het helemaal gehad met de Westlandse politiek. Hij vindt dat Kwintsheul in de steek wordt gelaten, waardoor onder meer zijn vereniging met een sterk slinkend ledental kampt.

Vis heeft in de nacht van zondag op maandag een "aanklacht tegen de politieke partijen van gemeente Westland" op de website van zijn club  laten zetten. "Hoe lang laten jullie de kleine dorpen - en Kwintsheul in het bijzonder - nog aan hun lot over? Toen Kwintsheul nog gemeente Wateringen was, hingen we al aan een draadje, maar sinds we onder gemeente Westland vallen is zelfs het draadje niet meer zichtbaar. Na de eenwording werd veel beloofd. Loze woorden blijkt nu", zo concludeert Vis.


Hij stelt, dat Kwintsheul in rap tempo vergrijst, want er zou al ruim twintig jaar niets noemenswaardig worden gebouwd. "Ja, een aantal startersappartementen hier en daar, maar niets wat het dorp en daarmee Quintus verder helpt. Ook de voorzieningen verdwijnen, met als dieptepunt de afgebouwde supermarkt met parkeerplaatsen waar hekken omheen staan. 'We gaan er niet over', zegt de politiek...", zo pakt Vis door.

Van der Tak
Zonder de naam letterlijk te noemen, moet ook burgemeester Van der Tak het ontgelden. "De man die zes jaar geleden met overslaande stem beweerde "binnen een jaar heeft Kwintsheul weer een supermarkt" kiest nu zelf eieren voor zijn geld en laat daarmee zijn inwoners in de kou staan", schrijft Vis.

"Toen ik bijna zes jaar geleden begon als voorzitter van voetbalvereniging Quintus hadden we 430 leden, nu zitten we rond de 290 leden en ieder jaar leveren we in. Niet alleen verliezen we leden, we verliezen ook toekomstige kaderleden. Als je een gezinnetje sticht in een ander dorp, worden jouw kinderen ook lid van de plaatselijke vereniging en ga je daar ook vrijwilligerstaken vervullen", schetst Vis.

'Schandalig'
"Ik ben misschien een oude Heulse romanticus, maar bij mij is 'een man een man, een woord een woord' én …nog veel belangrijker 'belofte maakt schuld' in steen gebeiteld. Wij blijven ons inzetten voor Kwintsheul, en Quintus in het bijzonder, niet dankzij, maar ondanks de Westlandse politiek. En dat is niet jammer, nee ...dat is schandalig! Westlandse politiek, schaam je kapot!", eindigt Vis zijn aanklacht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS