Archief

Vragen rond schrappen nieuwbouw De Hoeksteen

Westland Verstandig wil van B en W van Westland weten hoe het mogelijk is dat basisschool De Hoeksteen zich kan terugtrekken uit de centrumplannen voor Honselersdijk. De fractie wijst erop dat de gemeente inmiddels de locatie Voorhof al heeft aangekocht. De raad stemde eind 2015 in met een kredietverlening van in totaal 2,2 miljoen euro en Westland Verstandig wil weten hoeveel daarvan nu al is uitgegeven.

Vorige week liet de basisschool via bestuursvoorzitter Piet Vreugdenhil van de scholenkoepel PCPOW weten af te zien van nieuwbouw op de locatie Voorhof. Reden daarvoor was dat Ahold, inmiddels eigenaar van de supermarkt, had aangegeven geen behoefte te hebben aan de uitbreiding die vorige eigenaar Koornneef voor ogen had. De vraag is nu wat er van het centrumplan, waarbij ook huizenbouw aan de Dijkstraat is betrokken, terecht komt.

Westland Verstandig wil ook weten welke overeenkomsten er lagen, toen de raad instemde met de kredietverlening. In het raadsvoorstel werd gerept van een 'volgordelijkheid in de deelprojecten', maar ook het vertrouwen dat 'alle partijen binnenboord blijven'. "Volledige zekerheid is er echter nog niet", aldus het college destijds.