Archief
Franciscus

Franciscus

VSP niet te spreken over SEH-maatregel Franciscus Vlietlandziekenhuis

De Verenigde Senioren Partij (VSP) uit Maassluis is erg geschrokken van het besluit van het Franciscus Vlietlandziekenhuis in Schiedam om de spoedeisende hulp (SEH) tijdelijk 's nachts te sluiten per 1 november. De partij stelt daarom vragen aan het Maassluise college van burgemeester en wethouders.

De partij wil bijvoorbeeld weten wanneer het college op de hoogte was van het besluit en wat het college van het besluit vindt. De VSP is van mening dat de nachtelijke sluiting voor de bewoners van Maassluis onaanvaardbare risico's met zich meebrengt omdat ambulances en particulieren die een beroep willen doen op spoedeisende hulp, langer onderweg zijn. Die moeten namelijk naar Rotterdam, iets wat volgens de partij gemiddeld 9 minuten langer duurt.

Om de continuïteit van zorg te kunnen garanderen concentreert het fusieziekenhuis de SEH tijdelijk in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De VSP ziet dat niet zitten en wil de SEH in Schiedam koste wat het kost open houden. De partij vraagt zich dan ook af of het niet beter zou zijn om de SEH in Rotterdam te sluiten, aangezien er daar nog een aantal andere ziekenhuizen met een spoedeisende hulpafdeling zijn.

De VSP vraagt zich af of het college bereid is dat standpunt kenbaar te maken aan de directie van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis en haar dringend te vragen het besluit te heroverwegen. Ten slotte wil de partij, als de maatregel doorgaat, een harde schriftelijke garantie van het ziekenhuis dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Categorieen:
Maassluis Politiek