Archief
VVD fractie 1

VVD fractie 1

VVD betreurt overstap Huub Eitjes

De fractie en het bestuur van VVD Maassluis betreuren het besluit van oud-wethouder Huub Eitjes om zich aan de sluiten bij Maassluis Belang. Fractievoorzitter Gerard van der Wees vindt dat Eitjes wat meer geduld had moeten hebben: "Ik had hem graag bij de club gehouden."

Ondanks dat Eitjes dinsdagochtend nog in het OchtendMagazine van WOS Radio zei dat hij niet eerst bij de VVD aangeklopt had voor een positie op de lijst van de liberalen, zegt de VVD dat er juist wel gesprekken geweest zijn over een functie binnen de partij.

Van der Wees geeft wel direct toe dat een functie van betekenis binnen de VVD er nog niet in zou zitten voor Eitjes. De integriteitskwestie waarin Eitjes verwikkeld raakte is nog te kort geleden, zo vindt hij. "Het is nu te vroeg. Hij had nog even wat langer moeten wachten. Er zijn nu nog te veel hoofdrolspelers van die tijd in het spel."

Integriteit

De voormalige VVD-wethouder kwam eind 2014 in het nieuws na ophef over mogelijke zelfverrijking. De broer van Eitjes werkte in het door de gemeente gesubsidieerde theater Koningshof. De vergoeding voor dat werk werd gestort op de rekening van een bedrijf van de wethouder. Na veel kritiek stapte Eitjes toen op.

Een rol van betekenis is voor Eitjes juist van belang, zo liet hij weten: "Ik ben niet iemand die alleen maar ambities heeft om op de achtergrond te functioneren." Toch hoeft hij geen lijsttrekkerschap te verwachten bij Maassluis Belang, zo laat de fractievoorzitter van Maassluis Belang desgevraagd weten: "We hebben al een lijsttrekker op het oog, maar dat is niet Huub Eitjes."

Kandidatenlijst

Maassluis Belang is bezig om een hele frisse kandidatenlijst op te stellen. Loek Molmans en Jan van de Hoek hebben eerder al laten weten niet terug te willen keren in de raad van Maassluis. Ook fractievoorzitter Enzerink gaat stoppen. Aad Solleveld heeft de ambitie om door te gaan als raadslid voor Maassluis Belang. Daarmee lijkt Eitjes vooral aangetrokken te zijn om in de toekomst eventueel weer wethouder te worden, maar nu voor Maassluis Belang.

Categorieen:
Maassluis Politiek