Archief
Archieffoto 1

Archieffoto 1

VVD Maassluis: Maak meer werk van laadpalen

VVD Maassluis wil dat er meer werk wordt gemaakt van laadpalen voor elektrische auto's op de grote parkeerplaatsen in de stad. Ook zou er sneller moeten worden gehandeld bij de aanvraag van een paal door inwoners.

"Er zit soms wel negen maanden tussen aanvraag en plaatsing. Tegen die tijd heb je de auto al bijna weer ingeruild", zei Dick Snoek dinsdagavond tijdens de commissievergadering over de jaarstukken. Hoewel de woorden van de kersverse fractievoorzitter met gelach werden ontvangen, is Snoeck wel serieus over het elektrisch laden. Hij vindt dat er te laconiek mee wordt omgegaan.

Wethouder Voskamp stelt dat het inderdaad soms wat langer duurt voordat de palen zijn aangesloten door netbeheerder Stedin. Snoek noemt dat een understatement. Maar Voskamp stelt toch echt andere ervaringen te hebben met de aanleg van laadpalen. De wethouder wil wel graag naar het voorbeeld kijken waar Snoeck over sprak. Het gaat daarbij om een locatie aan de Lijnbaan.

Er wordt verder wel gesproken met de MRDH over laadpalen bij grote parkeerplaatsen, maar bedrijven zien hier vaak geen economisch voordeel in, waardoor er ook een bijdrage van de gemeente wordt gevraagd. Hoeveel dat precies gaat worden, is nog niet bekend. Dat er weinig werk zou worden gemaakt van de laadpalen, vindt Voskamp dan ook een onterechte opmerking.

Categorieen:
Maassluis Politiek