Archief
Archieffoto

Archieffoto

VVD: 'Waarom maar één aanbieder van laadpalen in Maassluis?'

Klopt het dat er in Maassluis slechts één aanbieder actief is op het gebied van laadpalen voor elektrische auto's? Dat wil de VVD weten. Daarom heeft de partij schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld. De liberalen vragen zich af of een dergelijke monopolieconstructie niet in strijd is met de mededingingswet.

In Maassluis betaalt men een tarief van 0,35 euro per kilowattuur, terwijl andere aanbieders het kunnen voor 0,10 euro minder, zo schrijft de partij. De VVD denkt dat het belangrijk is om concurrentie op de markt te hebben, zodat de prijs naar beneden gaat en consumenten eerder geneigd zijn om over te stappen op een elektrische auto.

De partij wil dan ook weten waarom er zo'n prijsverschil zit tussen verschillende gemeenten voor het laden aan openbare laadstations. "Welke overwegingen hebben de doorslag gegeven om met de huidige aanbieder in

Maassluis in zee te gaan?", aldus de VVD.

Waarom gaat de gemeente niet voor de aanbieder die de laagste prijs berekent, wil de VVD weten. En de liberalen vragen zich verder af of er geworven wordt om ook andere aanbieders in Maassluis actief te krijgen.

Categorieen:
Maassluis Politiek