Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wateringse raadsleden trekken vragen in

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 20 maart 2017 22:45

Foto: Archief WOS Media


Een mogelijke crisis in de politieke coalitie in Westland is bezworen, doordat CDA en PvdA tegemoet zijn gekomen aan een eis van GemeenteBelang Westland (GBW). De vrijdag bij B en W ingediende vragen van zes samenwerkende Wateringse (steun)raadsleden zijn namelijk van tafel.

De zes Wateringers, vanuit zowel de coalitie als de oppositie, verzochten het college om de opstelling van een integrale visie voor hun dorpskern, gezien de vele ontwikkelingen in Wateringen die om een gezamenlijke benadering zouden vragen. GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer maakte zich direct erg boos om de betrokkenheid van (steun)raadsleden van coalitiegenoten CDA en PvdA. "Beide partijen negeren afspraken uit coalitieakkoord en afspraken bij de begroting", aldus Keizer.


Spoedberaad
Maandag  is er spoedberaad gehouden over het indienen van de vragen door politici van CDA en PvdA en van de oppositiepartijen D66 en ChristenUnie-SGP. Mede namens de vragenstellers van genoemde vier fracties, heeft CDA-voorman Piet Vreugdenhil daarna een verklaring uitgegeven. "Ons is gebleken dat de genoemde thema's over Wateringen bij álle raadsleden leven. De indruk die gewekt is dat dit slechts beperkt zou zijn tot enkele raadsleden was niet onze bedoeling", zo laat hij weten. Volgens Vreugdenhil is een specifieke beantwoording van de vragen daarom nu niet noodzakelijk. "Om die reden is de griffie verzocht de vragen terug te nemen", besluit hij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS