Archief
Richard Vroom

Richard Vroom

Weg vrij voor sanering Schefferkamp

De weg is vrij voor sanering van het Schefferkamp aan de Hoefweg in De Lier. De blauwe reigers die daar gewend zijn te nestelen, kunnen zelf de weg vinden naar het nabijgelegen Kraaiennest. Voor de ruim twaalf hectare aan bomen is een compensatieplan goedgekeurd, zodat de bomen aldaar binnenkort kunnen worden gekapt.

Het door de overheid goedgekeurde compensatieplan voorziet in diverse percelen met bomen bij de Piet Struijkweg/Monnikenlaan in Naaldwijk, het Wenpad bij Poeldijk en een locatie aan de Haagweg/Madeweg in Monster. In totaal worden er in de komende drie jaar 14.900 vierkante meter aan bomen geplant en dat is ruim 2.000 meter meer dan het wettelijk vereiste.

Het Schefferkamp, een voormalige militaire locatie die ook jarenlang werd benut als asielzoekerscentrum, zal worden benut voor glastuinbouw.

Het is de bedoeling dat er al binnen twee weken wordt begonnen met de bomenkap. Tijdens een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad werd er woensdagavond op gewezen, dat de gemeente in deze zaak niet het zogeheten 'bevoegde gezag' is.