Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weinig steun voor motie wantrouwen tegen wethouder Ouwendijk

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2017 06:52

Foto: Wethouder Ouwendijk en burgemeester Van der Tak - foto Fred van der Ende 1


Wethouder Peter Ouwendijk mag van een ruime meerderheid van de Westlandse gemeenteraad aanblijven. Een door de LPF ingediende motie van wantrouwen verkreeg alleen de steun van Westland Verstandig. Dit was de uitkomst van de stemming dinsdagavond aan het einde van het door de LPF aangevraagde interpellatiedebat.

De LPF wilde van Ouwendijk precies weten, wat er allemaal gebeurd is na het ontstaan van de asbestkwestie in het Poeldijkse zalencentrum De Leuningjes in oktober 2015. Volgens fractiewoordvoerder John Witkamp is er in de afgelopen twee jaar blunder op blunder begaan, met name op het juridische vlak, en is de gemeenteraad herhaaldelijk niet actief geïnformeerd.


Mede kijkend naar de gang van zaken bij het paardensportcentrum De Dijkgraaf in Monster, de ontwikkeling van een Kustvisie en rondom de verkoop van de gemeentewerf in 's-Gravenzande vond de LPF de maat vol. "De motie is niet omdat wij een hekel hebben aan de heer Ouwendijk, het is meer een barmhartige motie om hem uit zijn lijden te verlossen", aldus Witkamp.

Westland Verstandig merkte bij monde van Peter Duijsens op, dat er toch wel heel veel fouten zijn gemaakt inzake De Leuningjes. "Wij zitten hier ook om op de portemonnee van de gemeente te letten. En daarom steunen wij de motie", aldus Duijsens. 

'Vooruitkijken'
Alle andere fracties schaarden zich echter niet achter de motie van wantrouwen. Remmert Keizer (GBW) zette de toon met zijn uitspraak: "Veel had anders moeten gaan, maar we moeten nu vooral vooruitkijken. Zo'n motie betekent een verdere vertraging."

Witkamp zei in zijn slotbetoog: "Wij geven het dringende advies aan de wethouder en de afdeling om te kijken hoe het daar juridisch is gesteld. Het kan niet zo zijn, dat dit door blijft gaan."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS