Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Welke pas past het beste bij Midden-Delfland?

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 13 september 2017 15:08

Foto: Signbiblio


Wethouder De Goede van Midden-Delfland laat onderzoeken of de gemeente kan aansluiten bij een van de bestaande kortingspassen (voor minima) in de regio. Het gaat dan om de Rotterdampas of de Ooievaarspas (uit Den Haag). Daarbij wil ze ook kijken of lokale ondernemers kunnen aansluiten. De wethouder doet dit na vragen van de PvdA, waarover werd gesproken tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad dinsdagavond.

Het is voor Midden-Delfland lastig om een aansluiting te vinden bij één van de passen, omdat de gemeente deels is georiënteerd op de Rotterdamse regio (Maasland) en deels meer op de regio Haaglanden (Schipluiden en Den Hoorn). Daarom pleit onder anderen VVD'er Marga Steenhoek voor een soort MRDH-pas, waarbij inwoners gebruik kunnen maken van voordelen van beide regio's. Wethouder De Goede stelt echter, dat zo'n pas er niet is.

Elly de Jong van de PvdA vroeg dinsdagavond aan de wethouder of er ook kan worden gekeken of er aansluiting gevonden kan worden bij Cittaslow-ondernemers met bijvoorbeeld de Rotterdampas. Niek Knaap van de fractie OGP heeft nog wel zijn bedenkingen bij de pas, omdat korting niet altijd genoeg is: "Ik kreeg een folder in de brievenbus met heel veel korting op een dikke Volvo, maar die kan ik nog steeds niet betalen."

Het CDA ziet een kortingspas voor de minima zeker zitten, maar denkt hierbij niet direct aan de Rotterdampas. De partij wil het college laten onderzoeken welke kortingspas voor de gemeente passend is, waar ook lokale ondernemers wat aan hebben.
Wethouder De Goede komt er later op terug. Overigens heeft Midden-Delfland in het verleden al eens gebruik gemaakt van de Rotterdampas.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS