Archief

Westelijke ontsluiting Woerdblok gaat open

De westelijke ontsluiting van de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Woerdblok wordt eind vrijdagmiddag opengesteld voor het verkeer. Dat heeft de gemeente Westland desgevraagd laten weten. Het gaat om de aansluiting van de inmiddels voltooide Zand- en Waterweg op de Geestweg.

De nieuwe ontsluiting heeft vele jaren op zich laten wachten, mede omdat er voor een perceel aan de Geestweg een onteigeningsprocedure in gang moest worden gezet. Uiteindelijk is de gemeente afgelopen jaar nog buiten de rechter om tot een akkoord gekomen met de eigenaren.

Veiligheid schoolgaande kinderen

Overigens leven er veel zorgen bij omwonenden, onder anderen in de wijk Opstal. Men is bevreesd dat de ontsluiting zal leiden tot onwenselijk veel autoverkeer op de naburige wegen. In schriftelijke vragen aan het college van B en W maakte de fractie van GBW zich onlangs zorgen over de veiligheid van schoolgaande kinderen. Deze hebben op de Geestweg nu al te kampen met onoverzichtelijke situaties bij de bocht naar de Opstalweg en bij de brug naar de Hoge Geest. De gemeente heeft daarover contact gezocht met de naburige Joannesschool.