Archief

Westland: geen soepelere regels bij evenementen

De gemeente Westland wil geen concessies doen aan de openbare orde en veiligheid van de Westlandse evenementen. Burgemeester Van der Tak vindt niet dat er overbodige eisen aan de organisatoren worden gesteld. Onder de huidige regelgeving blijft het goed mogelijk om mooie dorpsfeesten te realiseren.

Het college van B en W reageert met deze uitspraken op vragen van de VVD. Die vroeg zich af of door de vele eisen die aan organisaties worden gesteld dorpsfeesten nog wel mogelijk waren. Het college werd daarom ook gevraagd mee te denken met organisatoren, vaak vrijwilligers, om met zo min mogelijk regeldruk een acceptabele mate van veiligheid te garanderen. Daar voelt het college niets voor, omdat B en W geen onderscheid wil maken tussen commerciƫle en non-profitorganisaties.

Uitgangspunt is dat de veiligheid op het evenemententerrein primair de verantwoordelijkheid van de organisator. De politie concentreert zich op de buitenschil van het evenement. Voor de veiligheid kunnen particuliere beveiligers worden ingehuurd, de politie noch de buurtpreventie kan die taak overnemen, aldus het college.

Categorieen:
Westland Politiek