Archief
Jo-ann Groenewegen

Jo-ann Groenewegen

Westland huldigt toppers in de sport

In Westlandtheater De Naald in Naaldwijk zijn dinsdagavond de Westlandse Sportprijzen 2016 uitgereikt. Snowboarder Glenn de Blois uit De Lier mag zich Sportman van het Jaar noemen. Sportvrouw van het Jaar is de Wateringse tennisster Kiki Bertens.

De elite/beloften renners van Westland Wil Vooruit zijn uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. VELO badmintoncoach Ciraar Slaats is de Sportcoach van het Jaar. G-sporters van het Jaar zijn de korfballers van Dijkvogels.

Turnster Zara Steentjes uit Poeldijk is het Sporttalent van het Jaar. De oeuvreprijs ging naar de Heulse handbalster Marieke van der Wal. Theo Bruggeling, al jaren verbonden aan SC Monster, is Sportvrijwilliger van het Jaar.

Achtergrondinformatie winnaars

Glenn de Blois is afgelopen jaar Nederlands Kampioen snowboardcross geworden. Verder behaalde hij de zesde plaats bij de Wereldbekerwedstrijden snowboardcross. Afgelopen weekend nog won hij de Europa Cup.



Kiki Bertens behaalde de halve finale van het grandslamtoernooi Roland Garros en staat momenteel 24e op de wereldranglijst. Zij schreef het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam, nam deel aan de International Premier Tennis League in Azië en won de Betty Stöve schaal.

Het Westland Wil Vooruit elite/beloften team werd in 2016 Nederlands Kampioen Clubcompetitie. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat WWV deze hoofdprijs won. Verder mag WWV zich de beste clubploeg in de Topcompetitie noemen.



Ciraar Slaats is met het eerste VELO badmintonteam zes keer landskampioen geworden.

De G-sporters van korfbalclub Dijkvogels hebben meegedaan aan de Special Olympics met twee teams: G1 en G2. Het G1-team won goud. Beide teams werden kampioen in zowel de zaal- als veldcompetitie.

Sporttalent Zara Steentjes uit Poeldijk won als turnster goed op de halve finale van het NK voor junioren in de tweede divisie. Verder plaatste zij zich voor drie toestelfinales op het NK. Ze won zilver op sprong, zilver op vloer en brons op brug.

Handbalster Marieke van der Wal speelde van 1998 tot 2003 voor Quintus. Na een aantal buitenlandse clubs keerde ze in 2014 in Kwintsheul terug. In 2015 won ze met het Nederlands handbalteam zilver op het WK in Denemarken.