Archief

Westland Verstandig wil per direct inzage dossier aangifte

De raadsfractie van Westland Verstandig wil maandag inzage krijgen in het dossier van de aangifte die tegen haar is gedaan op verzoek van de rest van de gemeenteraad. Mocht het niet lukken om het dossier bij het Openbaar Ministerie (OM) te verkrijgen, dan wil zij die informatie gaan ophalen bij burgemeester Van der Tak.

De bedoelde aangifte betreft het publiceren in september van documenten in de kwestie van de geschorste griffier Nico Broekema. In feite zou daarmee door Westland Verstandig geheime informatie openbaar zijn gemaakt. Van dit zogeheten lekken van informatie werd door burgemeester Van der Tak - in opdracht van een grote raadsmeerderheid - aangifte gedaan bij het OM.

Donderdagavond meldde Van der Tak in een raadscommissie, dat hij die ochtend een brief van het OM had ontvangen. Hij wilde die brief niet simpelweg doorsturen naar de gemeenteraad, maar deze eerst bespreken in een overleg met fractievoorzitters. Op verzoek van VVD-voorman Pieter Varekamp werd besloten om dit diezelfde donderdagavond nog te doen. Vlak voor dat overleg, was de agenda voor de raadsvergadering van 18 april vastgesteld, inclusief de lijst van ingekomen stukken. Hierdoor liet de brief nog op zich wachten. Westland Verstandig vindt dit onacceptabel.



'Wij willen maandag het dossier hebben'

"Maandagochtend zal onze fractie de officier van justitie benaderen om per direct het hele dossier over de aangifte te ontvangen en op te halen. Dus ook de correspondentie tussen het OM en derden", aldus fractievoorzitter Peter Duijsens. "Lukt dat niet per direct bij het OM, dan zal onze fractie de burgemeester weer benaderen en directe afgifte van brief en aangifte verlangen. Komt dat niet voor morgen 16.00 uur dan gaan we morgen daarna naar de burgemeester toe en zullen pas berusten als hij de juiste en vorige week ontvangen brief (wel dezelfde met gelijke inhoud) en het dossier afgeeft", kondigde Duijsens zondagavond aan.

Categorieen:
Westland Politiek