Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Westlanddag Varend Corso toch naar zondag

De 'Westlanddag' van het Varend Corso verhuist naar de zondag, zo is dinsdagavond door de organisatie bekendgemaakt. Op vrijdag vaart de stoet door Midden-Delfland naar Delft. Dit betekent dat Maasland en Maassluis niet meer worden aangedaan. Op de zaterdag voert de route van startpunt Delft naar Den Haag.

Toen eind november bekend werd, dat het corso mogelijk op zaterdag naar Den Haag zou gaan, ontstond er veel opwinding in het Westland. Volgens een stevig gevestigde traditie is de corsozaterdag in Westland veel meer dan alleen de schoonheid van de boten bewonderen. De passage van de stoet is vaak louter een prettige onderbreking van een tuinfeest langs de waterkant. Dat wordt dus, waar mogelijk, een kwestie van verplaatsen naar de zondag.

Dit jaar wordt op zondag 6 augustus de route gevaren zoals die vele jaren op de zaterdag door het Westland voerde. Op vrijdag wordt het nu de Rijnmond-Delflanddag. De boten varen dan via de bekende route naar het keerpunt in Vlaardingen. Vervolgens voert de route terug naar Schipluiden en via Den Hoorn naar Delft, waar de boten na de vlootschouw 'overnachten'.

Op zaterdag vaart de stoet via Rijswijk naar Den Haag en daarna via Den Hoorn en Wateringen terug naar Trade Parc Westland in Honselersdijk.

Het thema van de komende editie is: Be Happy.