Westlandia wint wederom Haaglanden Voetbal Toernooi

Na een boeiend duel tussen de twee hoogst spelende verenigingen in het Westland heeft Westlandia de titel van het Haaglanden Voetbal Toernooi weten te prolongeren. Op het terrein van VELO boog hoofdklasser FC 's-Gravenzande uiteindelijk na strafschoppen voor de in de derde divisie uitkomende opponent. De stand na 90 minuten spelen en de verlenging was 2-2. Westlandia won de strafschoppenserie met 5-4.

Al na ruim zeven minuten stond de eerste treffer op het scorebord. Brandon Tichem was degene tot score kwam. Yuri Westhoff wist iets meer na een kwart wedstrijd de stand gelijk te trekken. De 1-1 tussenstand was ook de ruststand.

Dezelfde Westhoff zorgde ervoor dat FC 's-Gravenzande na een driekwart wedstrijd op een 2-1 voorsprong kwam. Topscorer Jeroen Spruijt bracht Westlandia met nog 12 minuten te spelen in de tweede helft langszij: 2-2. In de verlenging kwamen beide ploegen niet meer tot score. In de strafschoppenserie schoten alle Westlandianen raak. Roy Vermolen miste als enige bij FC 's-Gravenzande.

De strafschoppenserie: Ruben de Groot (FCG) 1-0, Jeroen Spruijt (W) 1-1, Frank Broos (FCG) 2-1, Brandom Tichem (W) 2-2, Roy Vermolen (FCG) XXX, Mark van der Zalm (W) 2-3, Patrick Triep (FCG) 3-3, Leroy Klootwijk (W) 3-4, Niels Vonk (FCG) 4-4 en Edgar Leerdam (W) 4-5.