Archief
Eric van Heuveln

Eric van Heuveln

Westlandse ondernemers willen 'alternatief' voor corso in Maassluis

De Westlandse ondernemer Remmert Keizer is teleurgesteld in de organisatie achter het Varend Corso Westland omdat de route niet meer langs Maassluis gaat dit jaar. Hij wil samen met andere ondernemers daarom voor Maassluis en omstreken een 'alternatief' feest creƫren. Dat zegt hij op WOS Radio.

Het idee is om met een aantal leuk versierde boten aan te haken bij het Meezingspektakel Maassluis in het centrum van de stad. Keizer begrijpt niet dat de organisatie zwicht voor het geld dat Den Haag biedt om door de hofstad te varen en dan maar oudgedienden als Maassluis en Maasland links te laten liggen.

In de komende dagen zit Keizer met ondernemers om tafel om de plannen verder uit te werken. Hij benadrukt wel dat er maar een corso is en dat dit alternatief dus geen grote botenparade moet worden. In de tussentijd voeren de gemeentes Maassluis en Midden-Delfland ook nog gesprekken met de organisatie van het corso om ze van gedachte te doen veranderen en het varend corso alsnog langs Maasland en Maassluis te laten varen.