Archief
Archief WOS Media 3

Archief WOS Media 3

Westlandse politici overtuigd van huisvestingsnood arbeidsmigranten

Een memo van wethouder Rijneveen en twee insprekers in een commissievergadering van de gemeenteraad hebben woensdagavond de Westlandse politiek overtuigd: er is een acute noodzaak voor meer huisvestingsmogelijkheden voor arbeidsmigranten. Er volgt nu op heel korte termijn een beraad met vertegenwoordigers van uitzendbureaus en tuinders over die huisvesting.

De eerste inspreker was Jan Willem van der Meer van NLJobs dat in het Westland 1.300 arbeidsmigranten aan de slag heeft, van wie 26,5 procent over eigen woonruimte beschikt. "Wij huisvesten nu 1.000 mensen, maar hebben hooguit 600 bedden in Westland (inclusief hotel Westland in Maasdijk)", zei hij.

Desgevraagd, zei Van der Meer positief te staan tegenover huisvesting in veredelde portakabins. Hij sprak van studio-achtige oplossingen waarin de mensen zelfstandig kunnen wonen. "Maar dan wel voor een periode van minimaal tien jaar, vanwege de economische haalbaarheid", voegde hij er aan toe.



2.500 bedden

Zijn collega Nic Poot (Westflex) zei momenteel 150 tot 200 bedden te kort te komen en heeft daardoor zelfs al problemen om bij klanten aan de vraag naar uitzendkrachten te kunnen voldoen. Poot zei dat het probleem zeker niet alleen speelt bij de bedrijven van hem en Van der Meer. "Het geldt voor tien tot vijftien uitzendbureaus", verklaarde Poot.



Volgens de onlangs gehouden inventarisatie door wethouder Rijneveen gaat het in totaal om bijna 2.500 bedden.

Locaties

Aan Rijneveen is gevraagd om ook een afgevaardigde van de provincie te laten aanschuiven bij het voorgenomen beraad. Immers, de gemeente wil liever geen grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten binnen de dorpskernen, maar anderzijds wil de provincie geen nieuwe 'Polenhotels' in de buitengebieden. Tevens werd de wethouder gevraagd om alvast rond te (laten) kijken naar beschikbare locaties in de gemeente waar enkele tientallen studio's bijeen geplaatst zouden kunnen worden.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek