Archief

WestlandStek voor Van Yperen en Westhoff

Adriaan van Yperen uit Ter Heijde en Willem Westhoff uit Kwintsheul hebben maandagavond de WestlandStek gekregen.

Wethouder De Goeij reikte de gemeentelijke onderscheiding uit in dorpshuis Het Vrondel, waar Van Yperen afscheid nam als vrijwilliger van Dorpsvereniging Ter Heijde. Wethouder El Mokaddem was naar in café Bij 't Hof in Honselersdijk gekomen, waar Westhoff voor het laatst wedstrijdleider was bij een biljartwedstrijd.

Adriaan van Yperen heeft zich 32 jaar ingezet als vrijwilliger. Zo was hij verantwoordelijk voor het onderhoud van het dorpshuis. Daarnaast organiseerde hij allerlei activiteiten, zoals kindermiddagen, jaarlijkse barbecue en

kampweekenden en verrichte hij hand- en spandiensten bij de Omloop van Ter Heijde.

Willem Westhoff heeft zich gedurende 25 jaar bestuurlijk ingezet als wedstrijdleider tijdens kampioenschappen van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, district Vlietlanden met meer dan 350 leden. Daarnaast bracht hij het clubblad rond in Westland en was hij verantwoordelijk voor wedstrijdprijzen.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen, die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.