foto facebook Quintus

Zaalhandbal: C-junioren Quintus winnen Nederlandse titel

De meisjes C-junioren van Quintus hebben de Nederlandse titel behaald bij het Nederlandse Kampioenschap in de sporthallen Zuid in Amsterdam. De Heulse ploeg won na een zeer spannende finale van een andere favoriet SEW. De titel werd na het nemen van strafworpen beslist. Na de reguliere speeltijd was de stand 16-16.

Quintus opende het kampioenschap tegen Kwiek uit Raalte. En won na een doelpuntrijke wedstrijd met 19-14. De volgende opponent was Combinatie'64 uit Losser en deze wedstrijd werd eveneens gewonnen. Het werd 20-9 voor de Heulse ploeg, waarna een plaats in de halve finale zeker was. In de laatste poulewedstrijd was BEVO uit Panningen de tegenstander en Quintus won eenvoudig met 19-9.

In de halve finale nam Quintus het op tegen titelverdediger VZV. De formatie uit 't Veld werd na een spannende wedstrijd met 14-11 verslagen. Vorig jaar verloor de Heulse ploeg de finale van VZV.