Zaalhandbal dames: Quintus haalt punt op in en tegen Dalfsen

De selectieteams van Quintus deden beide goede zaken. Quintus speelde in de eredivisie gelijk tegen Dalfsen en liet zien weer een stap verder te zijn in het proces. De reserves versloegen na een doelpuntvol duel Fortissimo.

Na 60 minuten boeiend handbal stond bij de topper tussen Morrenhof-Jansen/Dalfsen en Virto/Quintus een 25-25 eindstand op het scorebord. Een terechte uitslag na een wedstrijd waarin beide ploegen mogelijkheden hadden om de wedstrijd te beslissen. Voor beide ploegen het eerste punt in een topwedstrijd, nadat beiden verloren hadden van landskampioen VOC.

Quintus startte niet goed in De Trefkoele. Dalfsen wist de kansen af te maken waar Quintus in de eerste minuten de trekker niet wist over te halen. De thuisploeg leidde met 4-1, maar Quintus kwam langzaam terug in de wedstrijd. De defensie was bijna niet te pareren en door goede schoten kwam de ploeg in de wedstrijd. De grootste marge was wel vier treffers in het nadeel van Quintus (11-7), maar daarna wist de ploeg door te stoten naaer een 12-11 voorsprong. Dalfsen kwam vlak voor rust langszij: 12-12.

Na de pauze startte Quintus beroerd en Dalfsen nam een 16-12 voorsprong. Pech in de afronding was mede debet aan deze opening. Quintus vocht zich terug in de wedstrijd en wederom was de defensie de motor van de ploeg. Door het achterin dicht te houden, kreeg Quintus vertrouwen in de aanval. Na 40 minuten spelen was de kloof gedicht en leidde Quintus zelfs in de wedstrijd (17-16). Daarna ontspon zich een mooi handbal gevecht. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Quintus vergat bij een marge van twee de genadeslag uit te delen aan Dalfsen en de thuisploeg kwam weer terug in de wedstrijd. Na een spannende laatste minuut hielden beide ploegen een punt over aan het duel.

Voor de eerste keer dit seizoen haalden de reserves van Virto/Quintus de dubbele cijfers. In de Eekhouthal versloeg de Heulse ploeg Fortissimo uit Cothen.

De toeschouwers kregen een doelpuntrijke wedstrijd te zien. In totaal vielen er 74 doelpunten. De ruststand was 19-18 in het voordeel van Quintus. Na de pauze werd het verschil uiteindelijk zes treffers. Quintus won met 40-34. Door deze overwinning blijft Quintus meedoen in de strijd om de tweede periodetitel.