foto twitter

Zaalhandbal dames: VELO en Quintus laten tegenstanders kansloos

VELO heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen en hoe? De Wateringse ploeg versloeg streekgenoot Hellas. Quintus gaf SEW een pak slaag. Verburch speelde goed, maar kreeg geen loon naar werken tegen de medekoploper. De reserves van Quintus speelden gelijk. Westlandia moest de winst laten aan MIC.

Voor de derde keer dit seizoen sloot Virto/Quintus een wedstrijd af met een overwinning. De Heulse ploeg versloeg in de Eekhouthal het nog puntloze Westfriesland/SEW. Quintus won met 38-23 en staat in de stand op gelijke hoogte met Dalfsen, dat de topper tegen VOC verloor. VOC en V&L hebben acht punten uit vier wedstrijden.

Vanaf het begin controleerde Quintus de wedstrijd. Al snel had de thuisploeg een kleine voorsprong (4-2) en liet dit niet meer glippen. Gedurende de eerste helft werd de marge langzaam uitgebouwd na een voorsprong van acht doelpunten (15-7). In de slotminuten van het eerste bedrijf wist SEW terug te komen tot een 15-10 achterstand bij rust.

Na de doelwisseling opende Quintus sterk en zette het de tegenstander al snel op een achterstand van tien doelpunten (21-11). Deze mokerslag kwam SEW niet meer te boven. Quintus bleef de marge van tien treffers houden en liep in de slotfase verder uit en won de wedstrijd met 38-23.

Volgende week zondag gaat Quintus op bezoek bij Dalfsen. Lukt het de Heulse ploeg vroeg in het seizoen een topwedstrijd winnend af te sluiten.

De reserves van Virto/Quintus hebben na vier overwinningen op rij puntverlies geleden. De Heulse ploeg steeg ondanks dit gelijkspel één plaats op de ranglijst en staat nu tweede met drie punten achterstand op koploper DSVD. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk had thuisploeg DSS een minimale voorsprong bij rust: 13-12. Na een mooie tweede helft waren de laatste minuten zeer spannend. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 25-25 gelijkspel.

Bij Veneco/VELO was de vreugde groot. Aan de Noordweg wist de thuisploeg met goed handbal de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Daarnaast gebeurde dat tegen streekgenoot AJ Sport/Hellas. De degradant kwam er in Wateringen niet aan te pas en kreeg een 31-21 nederlaag te verwerken. Dit was de grootste nederlaag voor de Haagse ploeg dit seizoen.

De verdediging van VELO stond als een huis. Defensief liet een compact spelend VELO geen gaatje vallen. Als Hellas dan een er door heen was, dan stond keepster Iris Zonneveld in de weg met een aantal goede stops. Na een voordelige voorsprong van 17-10 bij de rust wist VELO de marge van zeven treffers vast te houden en won het de wedstrijd met 31-21.

Na een boeiend handbalduel moest Verburch haar meerdere erkennen in de gedeeld koploper Anytime Fitness/BFC. In de Jan van der Valkhal ontsnapte de Limburgse opponent aan het eerste puntverlies. Verburch speelde een prima wedstrijd, maar wist dit helaas niet te bekronen met iets tastbaars. De ruststand was gelijk: 14-14. Een spannende tweede helft volgde waarin iedere speler van de thuisploeg vocht voor elk punt. BFC had de wedstrijd waarschijnlijk iets makkelijker ingeschat en moest alle zeilen bijzetten en won ternauwernood met 31-28.

Net als bij Verburch wil het bij WPK/Westlandia niet lukken om de eerste punten van het seizoen over de eindstreep te halen. In sporthal Marsane in Meerssen moest de Naaldwijkse ploeg wederom een nederlaag incasseren. Fusieclub MIC (Marsnaen Iason Combinatie) won met 23-21. De eerste helft werd door beide ploegen afgesloten met een 11-10 voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze startte MIC strek en daar had Westlandia geen antwoord op. Aanvallend liet de Naaldwijkse ploeg onder meer zes strafworpen onbenut. Westlandia herpakte zich en de achterstand op MIC werd bijna ingelopen door onder meer een sterke dekking. De slotfase was spannend waarin MIC de gelukkige winnaar werd.