Zaalhandbal dames: Westlandia wint gemakkelijk van Dongen

Westlandia pakte twee broodnodige punten in strijd om lijfsbehoud door het hoger geplaatste Dongen te verslaan. Quintus won van Borhave en is klaar voor de topper tegen VOC. De reserves van Westlandia wonnen eveneens en lijken zich veilig te gaan spelen.

Virto/Quintus heeft in een wedstrijd even tijd nodig om het verdedigend op orde te krijgen tegen een tegenstander. Zo ook tegen Borhave. In sporthal 't Wooldrik in Borne ging de wedstrijd het eerste kwartier gelijk op (7-7), maar na een 8-8 liep Quintus gestaag uit.De ruststand was 19-12 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze bleven beide ploegen scoren, echter Quintus deed dat meer dan de tegenstander en won met een verschil van elf doelpunten: 39-28. Volgende week staat in Kwintsheul de topper tussen Quintus tegen landskampioen VOC op het programma.

Het wordt een spannend slot in de onderste regionen van deze divisie. Niet alleen WPK/Westlandia en Verburch, maar ook Oliveo, het roemruchte Hellas en MIC zullen alle zeilen moeten gaan bijzetten voor lijfsbehoud. Misschien andere ploegen in de middenmoot ook nog wel. Na de winst van Verburch was het nu de beurt aan Westlandia om twee punten aan het totaal toe te voegen. In sporthal De Pijl had de thuisploeg alleen de eerste twintig minuten moeite met Dongen. De wedstrijd ging gelijk op. Dongen was fysiek sterker, maar Westlandia loste dit op door sneller te gaan spelen. Het leverde voor de thuisploeg een 15-9 voorsprong op bij rust. Na de pauze stond het verdedigend goed bij Westlandia. Dongen wist pas na 13 minuten tot scoren te komen en toen was de wedstrijd feitelijk al beslist. Westlandia won een belangrijke wedstrijd met 25-13.

De reserves van WPK/Westlandia volgden het goede voorbeeld van de hoofdmacht. In sporthal De Pijl won de thuisploeg met 26-19 van RHV. De basis werd gelegd door een goede dekking. Door dit resultaat is het verschil tussen beide ploegen geslonken tot één punt in het voordeel van RHV. Westlandia heeft nu zes punten voorsprong op plaats nummer elf. De nummer voorlaatst speelt p/d-wedstrijden voor lijfsbehoud. Aanstaande week haalt Westlandia in tegen de reserves van Hellas.