Zaalhandbal dames: winst Schipluiden in degradatieduel

Schipluiden heeft de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter DWS in winst omgezet. In Schiedam behaalde Schipluiden de tweede overwinning van het seizoen.

Tweede divisie B

Uitwedstrijden zijn dit seizoen nog niet aan Verburch besteed. De Poeldijkse ploeg wist in vier eerdere wedstrijden geen enkel punt te veroveren. Ook het vijfde duel op vreemde bodem leverde geen punten op. In sporthal Galecop bleek thuisploeg Nieuwegein net te sterk voor Verburch. De Poeldijkse ploeg maakt het de thuisploeg lang lastig, maar die trok toch aan het langste eind. Nieuwegein won met 31-28.

Hoofdklasse D

Het heeft voor Schipluiden vijf wedstrijden geduurd, maar eindelijk kon de ploeg uit Midden-Delfland weer een tweepunter aan het totaal toevoegen. In het degradatieduel tegen DWS bleek Schipluiden duidelijk de sterkste.

DWS was voorafgaand aan het duel hekkensluiter en had twee punten minder dan Schipluiden. De Schiedamse ploeg had alle acht voorgaande wedstrijden verloren. Schipluiden moest winnen om aansluiting te krijgen met de ploegen net boven zich, zodat de strijd om de elfde plaats en veilige plaatsen open bleef.

DWS gaf zich in de eerste helft niet snel gewonnen. Schipluiden gaf een 7-3 voorsprong weg en in eigen sporthal kwam DWS langszij (7-7). Toch wist Schipluiden met een 11-9 voorsprong de rust in te gaan. Verdedigend stond het goed. Aanvallend ging het in de tweede helft ook lopen. Schipluiden gooide de druk van het "moeten" winnen van zich af en liep uit naar een mooie 30-17 overwinning.