Paul Vis 1

Paul Vis 1

Zaalhandbal heren: DIOS periodekampioen zonder te spelen

DIOS is zonder zelf in actie te komen winnaar geworden van de tweede periodetitel. De enig overgebleven concurrent BFC verloor in eigen sporthal verrassend van het derde team van Aalsmeer. Het verschil tussen DIOS en BFC was namelijk met nog één wedstrijd te spelen één punt.

Bene-League

Het bezoek aan het hoge Noorden leverde voor Koornneef/Quintus geen punten op. JMS/Hurry Up bleek in Zwarte Meer te sterk voor de Heulse formatie. De Drentse ploeg won met 30-22 en houdt hiermee nog steeds uitzicht op de final-four. De openingstreffer en de laatste treffer van de wedstrijd werden gescoord door Quintus.

De opening was nog veel belovend voor Quintus. Het leidde zelf in de beginfase. Bij een 4-5 tussenstand kwam Hurry Up langszij en ging de thuisploeg er op en er over. Na 11 minuten spelen stond Hurry Up voor het eerst op voorsprong en gaf dit niet meer uithanden. Langzaam bouwde Hurry Up de voorsprong uit naar een verschil van vijf treffers bij rust: 15-10.

Na de pauze kon Quintus niet aanhaken bij de tegenstander en bleef het verschil bestaan. Quintus keek na 37 minuten spelen tegen een 20-13 achterstand aan. Deze marge bleef tot minuut 50 gehandhaafd. De laatste tien minuten gingen in met een 27-20 voorsprong voor Hurry Up. De grootste marge in de wedstrijd was negen doelpunten verschil (29-20). Hurry Up won met 30-22.

Volgende week ontvangt Quintus in eigen hal HC Visé, dat ook nog in strijd is om een plaats in de final-four.

Het reserveteam van Koornneef/Quintus leed een pijnlijke nederlaag tegen EHC. De hekkensluiter verraste in sporthal De Fluit in Leidschendam de nummer vier van de ranglijst. EHC maakte een eind aan een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag voor de Heulse formatie. De eerste helft eindigde voor Quintus in een deceptie. EHC leidde met 20-12. Na de pauze begon de inhaalrace van de bezoekers, echter de tijd werd de grootste vijand. EHC wist na een spannende slotfase de tweede overwinning van het seizoen te pakken: 32-31.

In sporthal Het Nest was de spanning te snijden in de slotfase. Oliveo en WPK/Westlandia ontliepen elkaar niet veel. Uiteindelijk hield Oliveo de punten in Pijnacker. De ruststand was 19-14 in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft kwam Westlandia goed terug en kwam het zelfs in de slotfase aan de leiding. Met nog vijf minuten te spelen moest de Naaldwijkse ploeg deze voorsprong verdedigen. Westlandia speelde het niet goed uit en moest de overwinning met 33-31 laten aan Oliveo